Yritys

Moikka! Olen Jyri Ahola ja kerron tähän hieman tarinaa ja taustaa, mistä Vicera on saanut alkunsa.

 

Valmistuin ammattikoulusta sähkövoimatekniikka puolelta, ja pääsin heti työelämään sähköasennustöiden pariin. Sähköasennustöitä tein noin viisi vuottta ennen kuin perustin Viceran. Näiden viiden vuoden aikana pääsin tekemään todella monia eri sähköasennustöitä, kaapelinvedosta IV-konehuoneen ja sähköpääkeskuksen rakentamiseen. Jatkuvasti mietin, että miksei tuohon ja tuohon hommaan ole mitään järkevää työkalua.. Sen pitäisi olla tällainen ja tällainen.. Moottoripyöräharrastukseeni liittyen olin aina tehnyt itse tarvittavia erikoistyökaluja. Metallityöt ja suunnittelu tulikin siinä tutuksi, kun rakensin omaa pyörääni. Oman elämäni Pelle Peloton siis.

 

Syksyllä 2015 minua alkoi todella tympimään. Työmaalla oli todella kova kiire ja työvaihe oli sellainen, että jatkuvasti jouduin pyytämään työkaveriani apuun erään työvaiheen tekemiseen. Ärsytti, kun työkaverin täytyi tulla toisesta talosta kesken hommiensa; aivan hukkaan heitettyä aikaa. Siinä tulikin kehitettyä työkalu, jolla pystyi työn tekemään yksin yhtä nopeasti, ellei jopa nopeammin kuin kaksin. Siitä se ajatus sitten lähti. Pyörä lähti pyörimään. Minulla heräsi ajatus, että pitäisikö minun itse alkaa valmistamaan työkaluja. Olin jo kauan haaveillut yrittäjyydestä. Aloin päivittäin miettimään millainen minkäkin työkalun pitäisi olla tai puuttuiko työkalu jopa kokonaan jostain hommasta. Lista kasvoi kasvamistaan. Työkaluideoita alkoi olemaan jo muillekin aloille. Aloin tutkimaan ja selvittelemään, että onko tällaisia keksimiäni työkaluja missään. Ajatuksesta meni noin 2kk kun aloitin yrittäjäkurssin. Iso pyörä lähti nyt pyörimään. Päätin, että nyt mennään eikä meinata, tästä tulee vielä jotain mahtavaa! Keväällä 2016 ilmoitin pomolle, että nyt on sellainen juttu, että tämä jätkä jättää sähkötyöt ja alkaa valmistamaan sähköalalle työkaluja. Siitä kuukausi eteenpäin ja osakeyhtiö oli pystyssä.

 

Työkaluja ja ideoita on paljon ja kaikkien joukosta valitsin ensin kaapelinvetotöihin tarvittavia työkaluja. Työkalujen suunnittelussa on ollut mukana monia sähköasentajia, joilla on kymmenien vuosien kokemus. Näin ollen on saatu riittävästi kokemusta, ammattitaitoa sekä mielipiteitä kasaan, jotta pystymme valmistamaan parhaita mahdollisia työkaluja sähköalalle. Pyrimme ottamaan kaikkien tuotteiden kohdalla huomioon parhaan mahdollisen käytettävyyden, tehokkaan työskentelyn, laadun, ergonomian ja työturvallisuuden. Tee niin kuin itselle tekisit, tai itse asiassa vielä paljon parempaa. Asentajalta asentajille parhaan työtuloksen saavuttamiseksi!

Jyri

Yrittäjä
Jyri Ahola
040 730 9100
jyri.ahola@vicera.fi