Vicera

UUTISET

”Keep it simple”. Me pyrimme pitämään työkalut yksinkertaisina, mutta myös todella tehokkaina, ergonomisina ja turvallisina. Tähän KK-2K6 Kelakärry onkin mainio esimerkki. Teimme hieman tutkimusta ja laskelmia, jotta hyödyt aukeavat; Tutkimuksen mukaan selkäongelmat ovat melko yleisiä sähköasentajilla ja yksi selkäongelmien aiheuttaja on työskentely raskaiden kelojen kanssa, joka on aikalailla päivittäistä. Yleisin sairausloman pituus selän takia on 3-5 päivää, yleensä kerran vuodessa. Monilla tämä toistuu vuosittain. Eli, yhden työntekijän yksi sairausloma vuodessa maksaa reilusti enemmän kuin kelakärryn hankinta, jolla taas pystytään kehittämään työergonomiaa huomattavasti ja ehkäisemään sairauslomia, sekä tehostamaan työskentelyä ja työturvallisuutta. Perinteisissä kelapukeissa on yksi pitkä akseliputki johon kelat nostetaan ja on todella raskasta saada kaksi kelaa turvallisesti pukkien päälle. Kelojen pyörittely selkä kyyryssä on myös todella raskas asento selälle. Ergonomian voi unohtaa täysin näiden vanhojen tapojen kanssa. Viceran Kelakärryyn nostetaan kelat yksi kerrallaan kyytiin ja kuljetus tapahtuu luonnollisesti selkä suorassa kävellen. Eli ei muuta kuin kohteeseen ja kelakärry on heti valmis kaapelinvetoon, kevyttä, helppoa ja nopeaa.

”Aika on rahaa ja paljon aikaa on paljon rahaa”.
Koko ajatus näiden parempien työkalujen valmistukseen lähti alunperin urakkatyömaalta. Oli turhauttavaa kun halusi tehdä tehokkaammin töitä, mutta ei ollut saatavilla riittävän hyviä työkaluja. Varsinkin urakkatöissä on todella tärkeää työn sujuvuus ja hyvä ergonomia, jotta vältytään sairauslomilta. Työkalujen suunnittelussa on ollut mukana useita asentajia joilla on monen kymmenen vuoden kokemus urakkakohteista.


Mutta mennään asian ytimeen, esimerkiksi isolla työmalla kaapelikelan haku varastosta vanhaa tapaa noudattaen voi viedä 10 minuuttia, eli matka varastolle ja sieltä kelan pyörittely kohteeseen, sitten haetaan vielä toinen kela, ja vielä kolmas reissu kun haetaan se kelapukki.. Aikaa kulunut 30min.. Aika homma, eikö? Tämän kaiken voit kuitenkin tehdä myös yhdellä reissulla kun käytät Viceran KK-2K6 Kelakärryä, eli yksi reissu = 10min. Kaksi kelaa ja kelapukki kulkee samalla kertaa, helppoa ja nopeaa! Sähköasennustöissä joutuu aina käyttämään kelapukkia, miksi siis ostaa mitään vanhan mallista kelapukkia ja tuhlata aikaa, kun voit ostaa Kelakärryn joka maksaa itsensä takaisin hyvin nopeasti. Jokainen työmaalla otettu askel maksaa, maksa tehdystä työstä, älä turhista askeleista.

”Work safe, work hard”
Työturvallisuus on erittäin tärkeässä roolissa työkulttuurissamme, ja se on todella hyvä asia. Aina on kuitenkin kehitettävää työturvallisuuden saralla. Tässäkin asiassa Vicera kantaa oman kortensa kekoon, sillä meille turvallinen työskentely on erittäin tärkeää.

On erikoista, että edelleen työmailla näkyy todella paljon maassa käytettäviä työkaluja, jotka eivät herätä huomiota millään tavalla. Toki työmailla tulisi valaistuksen olla kunnossa, mutta kylmä tosiasia on, että se ei paikoitellen ole todellakaan riittävä. Valaistuksesta huolimatta, väriltään huomiota herättämätön kelapukki tai kelanpyöritysalusta ei tahdo erottua harmaalta betonilattialta. Huonossa valaistuksessa huomiota herättämätön työkalu voi olla hyvin vaarallinen, se yksikin kompastuminen voi olla jo liikaa. Lisäksi perinteiset kelapukit hankaloittavat kulkemista työmailla, koska kelat laitetaan rinnakkain, ne näin ollen vievät leveyssuunnassa todella paljon tilaa, usein jopa tukkien koko kulkuväylän. Moniko sitten kiertää tukitun kulkuväylän? Hyvin harva. Aina sieltä koitetaan tunkea läpi, ja kompastumis vaara on todella suuri. Haluatko ottaa riskin jos on turvallisempikin vaihtoehto?

Kaikki Viceran työkalut ovat väriltään huomio keltaisia ja ne erottuvat hämärämmissäkin paikoissa. Kelakärryn toimiessa kelapukkina, ovat kelat peräkkäin vetosuuntaan nähden ja siksi vievät huomattavasti paljon vähemmän tilaa kuin kilpailevat tuotteet. Esimerkiksi käytävällä vedettäessä kaapelia, pysyy käytävän toinen puoli vapaana. Näillä pienillä seikoilla pystymme tehostamaan turvallista työskentelyä huomattavasti.

Tee sinäkin työskentelystäsi ergonomisempaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa!
Ota siis rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous.